Eric Groothuis

Master of Lean Management

Opleidingen

Cursussen, Trainingen, Workshops, Leergangen.

Opleidingen in de vorm van: Cursussen/Trainingen/Workshops/Leergangen

LEAN MANAGEMENT (MANUFACTURING) ORGANISATIE FILOSOFIE:

Lean Management Professionals geloven in de kracht van de Lean Management Organisatie Filosofie. Ieder individueel organisatielid, ieder team, iedere organisatie kan beter. Moet verbeteren als het gaat om klant tevredenheid. De kwaliteit van producten, diensten en/of zorg moet omhoog. De voortbrengingskosten ervan moeten omlaag. En dat jaar na jaar na jaar na jaar na … Wij geloven dat iedere organisatie kan realiseren wat Toyota (met Lean/TPS/Toyota Way) heeft gerealiseerd. Tientallen (58) jaren van winstgevende groei met kwalitatief hoogwaardige producten.

OPLEIDINGEN: CURSUSSEN, TRAININGEN, WORKSHOPS, LEERGANGEN:

Met onze cursussen, trainingen, workshops en leergangen willen wij de benodigde inzichten in cultuur, in leiderschap, in het ontwikkelen van medewerkers, in kennis en vaardigheden van de Lean Management Organisatie Filosofie overdragen. Erop gericht om organisaties zelf aan de slag te laten gaan, hun eigen ontwikkeling op weg naar Lean Management te laten doormaken. Het gaat om overdracht van kennis en vaardigheden, van theorie en praktijk. Zodat er een gedegen start gemaakt kan worden met en binnen de eigen organisatie op weg naar Lean Management.

Opleidingen

Klasse Foto jaren dertig

OPLEIDINGEN AANBOD:

Bekijk ons aanbod aan cursussen, trainingen, workshops en leergangen. Ons aanbod wordt uitsluitend in-company aangeboden. Een andere locatie is uitsluitend in overleg mogelijk.

OPLEIDINGEN OVERZICHT:

 • Lean Management Organisatie Filosofie
 • Total Productive Maintenance
 • Verbeter & Coaching Kata
 • Hoshin Kanri, Policy Deployment / Breaktrough Initiative
 • SMED
 • 5S-werkplekorganisatie
 • Value Stream Mapping
 • Kaizen, A3
 • OEE, Operational Equipment Effectiveness
 • Kanban
 • Poka Yoke

OPLEIDINGEN BEGELEIDERS:

Opleidingen

Leon Pelders

Leon Pelders:

Ik ben Leon Pelders (1960) en werk vanuit de gedachte met elkaar het dubbele plezier in het  werk te hebben en in de helft van de tijd het dubbele effect te leveren.

Ik ben een ervaren expert op het gebied van onderhoud en automatisering binnen industriële ondernemingen. Ik ben ondernemer met adviesbureau Pelders Maintenance Management. Mijn werk doe ik doorgaans voor productiebedrijven. Regelmatig doe ik mijn werk met bedrijven in automatisering en machinebouw. Mijn passie ligt vooral bij vraagstukken in voedingsmiddelensector en fast moving consumerproducts.

Als zelfstandig ondernemer startte ik in 2008 om mijn idealen verder uit te werken. Onderhoud (Maintenance en Asset Management) zie ik als een manier van leven. Met veel plezier werk ik in organisaties om het voortouw daarin te nemen, projectmatig of in een verbetertraject om die levensstijl over te brengen. Resultaat van mijn bijdragen is, dat een onderhoud euro zich terug verdiend. De Payback is al snel 4 maal in een jaar door met elkaar het dubbele plezier in het  werk te hebben en in de helft van de tijd het dubbele effect te leveren.

Ik ben een mensen mens en ben doelgericht in mijn manier van communiceren. Ik geniet van nieuwe uitdagingen en het zoeken naar concrete oplossingen met rendement voor de lange termijn.

Na mijn HTS-opleiding heb ik, als engineer, specialist industriële automatisering, leidinggevende, manager en consultant ervaring opgedaan in productie-, nieuwbouw en 24/7 onderhoudsbedrijven. Full service system integratie in vooral de voedingsmiddelen industrie (dranken, vlees, kaas, zuivel) en Rijks Waterstaat.

Opleidingen

Eric Groothuis

Eric Groothuis

Ik ben Eric Groothuis, (1950) eigenaar van de adviesorganisatie Lean Management Professionals. Ik werk vanuit de visie dat uw producten, dienstverlening, zorgaanbod waarde moeten toevoegen aan uw klanten om hun tevredenheid (Customer Excellence) met uw  organisatie te verhogen. Gepassioneerd resultaatgericht met het diepe besef dat het altijd mensen zijn die deze resultaten realiseren

Afhankelijk van uw situatie bied ik dienstverlening aan, die ik aanpas aan uw specifieke omstandigheden. Uw organisatie is per slot van rekening uniek. Ik bied maatwerk waarbij uw belang voorop staat. De focus is daarbij gericht op Kwaliteit. Daarbij voel ik mij net zo comfortabel in een (maat)pak als in een spijkerbroek.

Ervaring met Lean Manufacturing, Lean Management (LSS), Proces Verbeteren en TPM heb ik opgedaan in de Industrie (Voedingsmiddelen), de Ouderenzorg (VV&T), de Logistieke Dienstverlening (Handling & Transport), de Overheid (Belastingdienst) en de assemblage (Koffie automaten). Ervaring als manager, adviseur en coach heb ik opgedaan in de Welzijn, Horeca, Onderwijs (MBO), IT, Particulier Onderwijs, Overheid, Assemblage en de Voedingsmiddelen Industrie.

OPLEIDINGEN LOCATIE:

Opleidingen, trainingen, leergangen, etc. worden in-company gegeven. Uitsluitend in overleg is een andere locatie mogelijk.

CATERING:

De catering is voor rekening van Lean Management Professionals

OPLEIDING ANNULERINGSVOORWAARDEN:

Tot een maand voor de training kunt u uw inschrijving annuleren. U krijgt dan uw inschrijfgeld verminderd met €100 registratie kosten per deelnemer terugbetaald.

Tot een week voor het evenement kunt uw inschrijving annuleren. U krijgt dan uw inschrijfgeld verminderd met €250 per persoon terugbetaald.

U kunt kosteloos een ander lid uit uw organisatie laten deelnemen mocht een teamlid verhinderd zijn.

Planning en inschrijving zijn onder voorbehoud, de organisator heeft het recht de training te annuleren zonder opgaaf van redenen. De organisator is niet verantwoordelijk voor eventuele bijkomende kosten voor de deelnemers.

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van Lean en Lean Management Professionals?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2019-Lean Management Professionals-alle rechten voorbehouden