Eric Groothuis

Master of Lean Management

BRINKS Nederland

BRINKS Nederland, Beveiligde Logistieke Dienstverlening

BRINKS Nederland

Brink’s Nederland is een volle dochteronderneming van Brink’s Incorporated (actief in beveiligde logistieke dienstverlening), één van de werkmaatschappijen van het in de Verenigde Staten gevestigde The Brink’s Company. Het hoofdkantoor van The Brink’s Company is gevestigd in Richmond, Virginia. The Brink’s Company realiseert jaarlijks een omzet van ca. 3,2 miljard USD en is beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange onder de afkorting BCO. Met behulp van de wereldwijde expertise van The Brink’s Company kan Brink’s Nederland de wensen van haar klanten volledig vervullen. Internationale contacten met leveranciers binnen de financiële dienstverlening en Brink’s plus de wereldwijde expertise die is opgedaan in de samenwerking met centrale en lokale banken, hebben bijgedragen aan de totstandkoming van bijvoorbeeld dienstverlening op het gebied van ATM servicing. U kunt er dus zeker van zijn dat onze diensten altijd up-to-date zijn.

Functie: Lean Management Coach a.i.

BRINKS Nederland

Bij BRINKS Nederland werd een project op het vlak van “Sociale Innovatie” uitgevoerd op basis van toepassing van de Lean Management Organisatiefilosofie. De organisatie heeft hiervoor met succes een beroep kunnen doen op beschikbare ESF-subsidie.

BRINKS Nederland en de Lean Filosofie

Bij de aanpak ging het nadrukkelijk (ook) om het faciliteren, coachen en ondersteunen van het Locatie Management Team op weg naar de gewenste houding en het gewenste gedrag. Gegeven de veelal sterk hiërarchische structuren waar medewerkers, leidinggevenden en managers aan gewend waren een inspirerende uitdaging. Veel medewerkers waren eerder geworven vanuit een functie bij Defensie. Naast het overwinnen van de eigen weerstanden bij de leden van het MT, werd er veel ondersteuning en coaching gevraagd bij het overwinnen van de weerstanden op de werkvloer op weg naar een cultuur van “continu verbeteren”. [Waarom? We doen het al dertig jaar zo]

De toegepaste strategie was er één van “voordoen”, “samen doen” en “zelf doen”. Kortom vooral veel doen op de werkvloer, waarbij nadrukkelijk de medewerkers werden uitgedaagd om input te leveren.

BRINKS Nederland, de kennismaking met relevante Lean Tools

Om BRINKS Nederland kennis te laten maken met de voor hen relevante Lean Tools werd door iedereen deelgenomen aan één van de vijfdaagse workshops. Hierin werd kennisgemaakt met zowel de concepten als de gereedschappen.

Vervolgens werd in gezamenlijkheid met de organisatieleden een Lean Verbeterstructuur opgezet voor ieder van de vier “Lines of Business” binnen de divisie Operations van BRINKS Nederland. Met hulp van instrumenten als VSM, Kaizen, A3 en Lean Project Plannen werd per Line of Business het verbeterpotentieel vastgesteld. Vervolgens werd begonnen aan het oplossen van vastgestelde problemen op weg naar de Future State.

BRINKS Nederland, de ondersteuning bij de transformatie

Bij de uitvoering van het Sociale Innovatie Project, dat als pilot op één van de locaties werd uitgevoerd, werd ondersteuning verleend door een tweetal junior Lean Consultants. Eén van hen is vervolgens vast in  dienst getreden van BRINKS Nederland.

 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van Lean en Lean Management Professionals?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2019-Lean Management Professionals-alle rechten voorbehouden